منصوره صامتی

کارشناس فرهنگی

منصوره صامتی

کارشناس فرهنگی

منصوره صامتی

رویای 1400 ساله ی مسلمانان جهان در حکومت اسلامی ایران به تحقق پیوسته و امروز این ظرفیت عظیم فرصتی تکرار نشدنی است. معتقدم که انسان به ضرورت ماهیت الهی و اندیشه ی خویش یک رسانه است وامروز در عصر رسانه ضروریست تا دغدغه های فرهنگی ،اجتماعی و سیاسی مان را باهم شریک شویم، باشد که در مسیر زمان به جامعه ی مهدوی نزدیک شویم."زندگی بهتر حق مسلم ماست!"

و همچنان که رهسپار آینده ایم بیندیشیم که :

ما ازین قرن نخواهیم گذشت
ما ازین قرن نخواهیم گریخت
با قطاری که دگران ساخته اند
هیچ پروازی نیست برساند ما را به قطار دوران
و به قرن دگران
مگر انگیزه و عشق ،
مگر اندیشه و علم ،
مگر آیینه و صلح
و تقلا و تلاش
بخت از آن کسی خواهد بود که مناجات کند با کارش
و در اندیشه ی یک مساله خوابش ببرد
و کتابش را بگذارد زیر سرش و ببیند در خواب حل یک مساله را
باز با شادی در گیری یک مساله بیدار شود ...

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات

۱۰ مطلب در مرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است

 

 

  • منصوره صامتی

چند سالی است که صنعت گردشگری در ایران کاملا به صورت وارونه رشد و توسعه ی فراونی داشته  بگونه ای که بر اساس آمار غیر رسمی روزانه 3000 هزار ایرانی به ترکیه سفر می کنند . با احتساب 365 روز سال ، گردش مالی و خروج ارز  از کشور ارقامی حاصل خواهد شد که به حقیقت آدمی را شگفت زده می کند ! 

جدای از پیامدهای فعلی و آینده نگرانه این رشد معکوس ، آنچه با چشم و گوش غیر مسلح ایرانیان اصیل و آگاه به ماهیت تاریخی و فرهنگی خویش را می آزارد برهنگی شتاب زده و عریانی خاص بسیاری از هموطنان در کشورهای همسایه است ! 

کشورهای همجوار ایران خاستگاه فرهنگ اسلامی و شرقی هستند و این فرهنگ ها آنچنان ممزوج یکدیگرند که مردم کشورهای همسایه  از دین غالب و اعتقادات کشورهای همسایه کم و بیش مطلعند . ممکن است حجاب و پوششی به نام چادر ایرانی را کمتر بشناسند ولی آگاهند که حجاب و پوشش متعارف از الویت های یک مسلمان است . 

گذشته از اعتقادات دینی ، فرهنگ سرزمین های شرقی موءید  پوشش  کامل و بدون برهنگی است تصاویر برجای مانده از ایرانیان باستان نیز گواه پوشش تمام نواحی بدن زنان ایرانی است که از کلاه و پوشش خاصی هم برای پوشش سر استفاده می شد،. از طرفی بر اساس فطرت همه ی آدمیان معنا و مفهوم پوشش راحت بدون عریانی و جلب توجه جنسی را می شناسند و ترجیح افراد در جوامع لاییک نیز بر همین گونه است در حالی که از بایدها و نبایدهای دینی مطلع نیستند بر اساس آنجه باز خورد عمل آنان در جامعه است برای حفظ شانیت و امنیت خویش لباس مناسب بر تن می کنند . 

همه ی اینها در حالی است که هموطن ایرانی در آسمان مرزی ایران و کشور همسایه ناگهان روسری از سر بر می دارد تا همرنگ جماعت غیر مسلمان شود تا به خیال خویش شهره ی شهر نباشد ! 

 آنچه بسیاری  از  زنان ایرانی را که اگر از دین آنها پرسش شود خود را مسلمان ایرانی می دانند ، مجاب می کند تا در حضور مردان اجنبی ناگهان پرده  عفاف در اندازند آنچنانکه بجای انسانیت تنها جنسیتی غریضی از خود به نمایش بگذارند مطلبی آزار دهنده و بسیار جالب توجه است !
با اینکه در کشورهای همسایه ،مسلمانان کاملا پوشیده و هماهنگ با دستورات دین در کشورهای لاییک ظاهر می شوند بانوان مسلمان ایرانی از کشوری که حکومت اسلامی شیعه دارد سفر می کنند و به عنوان سفیری از کشور ایران تا جایی که ممکن است از طول و عرض پوشش خود کم می کنند !
این در حالی است که این رفتارهای ناهمگون با فرهنگ بوم و اصیل  چند هزار ساله ی ایرانی ، نه تنها چهره ی ایرانیان را مخدوش کرده بلکه سبب خواه شد تا بیگانگان مسلمانی مان را نیز به تمسخر بگیرند که این بزرگترین ظلم در حق خویش و اصالت ایرانی مان است .

.

.

با توجه به آنچه گفته شد  از بانوان ایرانی تقاضا می شود  اگر به هیچ  یک  از چارچوب های دینی معتقد نیستد  برای  حفظ کرامت انسانی خویش  هنگام حضور در کشورهای دیگر به عنوان یک ایرانی  متشخص  ظاهر شوید ، هماهنگ و زیبا بپوشید تا متانت و وقار ایرانی بودن، ادب و نزاکت  شما دیگران را  به کرنش و تواضع وا دارد ، نه آنکه  عمل نا آگاهانه ی شما سبب شود که زنان ایرانی را به چشم زنانی لاقید و بی پروا  که شناگران ماهری هستند که آب نمی یابند ،بشناسند ! 

 چقدر تامل بر انگیز است که ناچار شویم به  زنانی آشنا با زیبایی های حجاب مسلمانی  پیشنهاد کنیم

اگر روسری بر سر ندارید ، لا اقل برهنه نباشید ! 

  • منصوره صامتی

 

 

 

 

  • منصوره صامتی

جای خودت باشی بهتره !

منصوره صامتی |



  • منصوره صامتی

سفرنامه تصویری1

منصوره صامتی |


وقتی به زبان کره ای سلام کردم ،با چنان اشتیاقی خوشحال شدند که توصیف شدنی نبود .این خانواده ی کره ای رو در مسجد ایا صوفیا بزرگترین مسجد جهان اسلام ملاقات کردم .



میدان زیتون یکی از میدان های زیبای شهر استانبول  مرکز خرید زیتون هم در همین نزدیکی محیط مناسبی برای خرید است .


محله ی بشیکتاش استانبول یکی از مناطق مرفه شهر که از امنیت خوبی هم برخوردار است . البته قابل توجه فوتبال دوستان که تیم فوتبالی با همین نام بشیکتاش در استانبول از تیم های مطرح است . در همین نزدیکی مرکز خرید جواهر،قیمتها و مارک های مناسبی جهت خرید دارد.

میدان تکسیم استانبول هم فال است و هم تماشا

یکی از معروفترین میدان های شهر استانبول .در نمای شمالی بنای میدان مجسمه ی مصطفی کمال و سربازان ودر نمای جنوبی  مجسمه ی آتاتورک و نخست وزیر و وزیر دفاع است و در دوطرف دیگر چهره ی سرباز و یک زن . برخی بر این باورند که یکی از مجسمه هایادبود رضا شاه است در حالیکه رضا شاه 9 سال بعد از آغاز ساخت این بنا به ترکیه سفر کرد. و این بنا نشانه ی جمهوریت در ترکیه است .

در بخشی از این میدان توریست ها با رنگ و نژادها و پوشش های متفاوت مشغول میزبانی از کبوترها بودند و بجه های هیجان زده به دنبال کبوترها . ناگهان بخاطر آوردم از کودکی آرزو داشتم یک پرنده باشم !

به آسمان آبی شهر دقت کنید ...

استانبول حدود 13 میلیون جمعیت دارد که با احتساب توریست جمعیتی بالغ بر 21 میلیون نفر روزانه در این شهر تردد دارند .

به آسمان آبی شهر دقت کن !

البته به خانم ها ی ایرانی ابدا توصیه نمی کنم بعد از غروب آفتاب تنها به این میدان بسیار شلوغ  که در هرج و مرج غوطه ور است قدم بگذارند .


  • منصوره صامتی

آگاه باش و حقیقت +نگار

منصوره صامتی |

یادمان شهادتت  میمنت مناسبت یک روز برجسته در تقویم گردید . 

چرا که تو آگاهانه و در نهایت صراحت راهت را از تو در تو ی نشانی های بی نشان  برگزیدی که عزیز باشی و عزت ببخشی .

کنجکاویت نیست که تو را توان می دهد اصالت مکتبت تو را به چشم بودن و گوش بودن ترغیب می کند اگرچه گاهی قدرت شناخته نخواهد شد و تو را ابزار تبلیغ منیات خویش خواهند دید ولی تو اصیل بمان و حقیقت +نگار باش ، خبرنگار !  

اگرچه حاشیه ها تو را به میانه ی گود فراخواهند خواند، تو بی امان به سوی متن روان باش ، خبرنگار!  حقیقت نگار باش.

خبرنگار

  • منصوره صامتی

my lovely moslem sisters and brothers

منصوره صامتی |


my Turkish sisters,we are proud on Islam.

my kindness sisters com from Saudi Arabia


Syria family,live in Canada. How can i say my special feeling when touched my sister`s hand 

  • منصوره صامتی

هویت اصیل ایرانیت

منصوره صامتی |

خواستی بری سفر  کنار همه ی وسایلی که می بری   حتما  هویتت رو هم با خودت ببر ...

هویت اصیل ایرانیت ...

  • منصوره صامتی



منصوره صامتی در خصوص طرح تفکیک جنسیتی که تاکنون اجرا نشده است افزود:باید به شفاف سازی مسایل بپردازیم و این موضوعات حساس را قربانی مسایل سیاسی و جناحی نکنیم


گروه اجتماعی وسیاسی  روایت نو: هرازچندگاهی خبر از تفکیک جنسیتی است که موجی از پرسش های گاه بی پاسخ و یا مسکوت مانده را در اذهان عمومی مطرح می سازد ،مردم و مدیران نظراتی دارند گاه در یک راستا و گاهی کاملا متفاوت .


در این بخش خبرنگار روایت نو با یک فعال فرهنگی که بیش از یک دهه در رسانه ی ملی به سردبیری نویسندگی و اجرای برنامه های اجتماعی و سیاسی پرداخته و خود از بانوان ارزشی وفعال درفضای مجازی است به گفتگو پرداخته که از نظر می گذرد،او معتقد است :


اگر مزایای “اخلاقی سازی” محیط کار و تعاملات اجتماعی زن و مرد بر اساس ارزش های دینی که برخی از آن با عنوان “تفکیک جنسیتی” نام می برند به درستی به جامعه معرفی گردد وبا راهکارهای دقیق و براساس اولویت های صحیح به این امر مبادرت ورزیم   به یقین هر دوجامعه ی زنان و مردان از اجرای این طرح استقبال خواهند کرد چرا که اخلاقی سازی محیط کار به احقاق حقوق از دست رفته ی آنان می انجامد و اگر اولویت های اجرای این طرح به درستی مشخص گردد زنان از حامیان اصلی این طرح خواهند بود در حال حاضر مراکز علمی و برخی دانشگاهها ی اروپایی به رعایت اصول اخلاقی که منجر به حفظ حریم بین مرد و زن در محیط اجتماعی است نگاه مثبتی دارند و حتی در این زمینه قوانینی تصویب شده است .


صامتی  در خصوص طرح تفکیک جنسیتی که  تاکنون اجرا نشده است افزود: البته  این طرح در برخی دانشگاهها و سازمان ها انجام شده ولی با استقبال عموم مواجه نشده است .


در حالی که مطرح کنندگان این مساله قصد دیوار کشی بین زن ومرد را ندارند و آنها نیز به آرامش جسمی و روانی افراد و همینطور بازدهی و کارآمدی بیشتر در محیط کار می اندیشند اما همانطور که مطلعید هر بار که اجرای طرح تفکیک جنسیتی مطرح شده جامعه نسبت به آن واکنش منفی نشان داده است و این دلایلی دارد که حتما در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهم کرد.


اولین مساله این است که برای موفقیت طرح باید به منابع انسانی که عوامل اجرای طرح هستند بیندیشیم و شرایط زمانه را در نظر بگیریم .


با توجه به مخاطب شناسی شهروند هزاره ی سوم، که به واسطه ی ابزارهای رسانه ای از اخبار روز جهان مطلع است و در ارتباط با توده فرهنگ های جهانی به باز تعریف تعاملات فردی و اجتماعی خویش می پردازد استفاده از ترکیب اسمی تفکیک جنسیتی مناسب نیست.


آنچه از ظاهر این ترکیب اسمی به ذهن متبادر می شود دیوارکشی بین زن و مرد در همه ی محیط های اجتماعی است و هنگامی که فرد این مفهوم را با شرایط فعلی جامعه مقایسه می کند به این نتیجه می رسد که شرایط جدید او را محدود و دچار مشکل خواهد کرد و تصور می کند که او را به لحاظ جنسیت ارزیابی کرده ایم در نتیجه احساس بی احترامی کرده و دست به مقاومت می زند در حالی که مبانی اسلامی برحفظ کرامت ماهیت انسانی تاکید فراوان دارد و بجاست که از اخلاقی سازی محیط کار به جای تفکیک جنسیتی استفاده کنیم .


البته در برخی محیط ها به معنای واقعی تفکیک جنسیتی باید صورت گیرد مانند آرایشگاهها ،استخرها،وسایل نقلیه ی عمومی ،تخصص های پزشکی …


صامتی در خصوص آیا اخلاقی سازی محیط کار از ضروریات است پاسخ داد: هیچگاه در طول تاریخ ایران ،این تعداد زن تحصیل کرده و شاغل وجود نداشته است به برکت انقلاب اسلامی و اعتماد مردم شاهد مشارکت بالای زنان در امور اجتماعی و بهره گیری جامعه از ظرفیت های والای آنان هستیم اما آیا می شود زنان را از فعالیت اجتماعی منع کرد ؟


اگرچه معتقدم یک زن برای خانواده داری که از مهمترین وظایف اوست بهتر است به ظهور اجتماعی در مقابل حضور اجتماعی بها دهد اما در مواردی زنان ناگزیر از کار در بیرون از منزل هستند. با توجه به آمار حدود ۱۰ میلیون نفری زنان سرپرست خانوار اعم از زنان بیوه و مطلقه که به جهت مسایل فرهنگی از ازدواج مجدد محروم می شوند و برای تامین معاش خود فرزندان و گاهی والدین ناگزیر ازفعالیت اقتصادی هستند امروز بیش از هر زمان دیگری به اخلاقی سازی محیط های کاری نیازمندیم و این یک ضرورت است که باید در حداقل زمان و به هرمیزان که امکان دارد اجرا گردد ، حتی در بسیاری از موارد نیاز به بازنگری در قوانین کاری داریم .تا از اختلاط زن و مرد و در واقع ظلم به زنان جلوگیری شود .


 این فعال فرهنگی در خصوص ظلم به زن در محیط کاری مختلط  اشاره کرد : اختلاط هم برای زنان و هم برای مردان زیان های فراوانی دارد با توجه به اینکه استانداردها و معیارهای محیط های کاری کاملا مردانه است و در واقع زنان مجبور به رقابت با مردان هستند و حتی ارزیابی آنان نسبت به معیارهای مردانه صورت می گیرد زنان از اختلاط ،بیشتر متضرر خواهند شد .


زنان شرایط جسمی و روحی خاصی دارند و در چارچوب باید ها و نباید های ارزشی وظایف مختص به خود را بر عهده دارند و به همین جهت در محیط های کاری الزامات متفاوتی دارند که به هیچ عنوان در محیط هایی که زنان و مردان با هم همکاری دارند شرایط زنان لحاظ نمی شود تا جایی که برخی صاحبکاران از ادامه ی همکاری با زنان باردار و یا مادران خودداری می کنند !


در برخی موارد زنان بیوه و مطلقه در محیط های کاری مختلط در معرض سوء استفاده از جانب مدیران مرد و یا همکاران هستند که به جهت حفظ کار،درآمد و آبرو از مراجعه به مراجع ذیصلاح خودداری می کنند که قابل تامل است


در محیط های کاملا زنانه نیاز به حجاب کامل نیست و این خود یکی از امتیازات جداسازی زن و مرد است.


اخلاقی سازی تعاملات زن و مرد به حفظ حریم فرد و خانواده می انجامد به هر حال بروز اختلافات خانوادگی امری طبیعی است وقتی زن و مرد در محیط کار با احساسات یکدیگر اعم از غم ، شادی و هیجانات روزمره شریک می شوند در گذشت زمان حسی از وابستگی نسبت به هم خواهند داشت که ممکن است آستانه ی تحمل آنان نسبت به مشکلات خانوادگی را کاهش دهد و استحکام خانواده را متزلزل سازد .


نمی توان ادعا کرد که همه ی افراد در محیط های مختلط دچار مشکلات خانوادگی خواهند شد ولی بی تردید در محیط های کاری مختلط که افراد یک سوم عمر خود را در محیط های کاری می گذارانند تهذیب نفس و مراقبه از اعمال و رفتار بر اساس ارزش های دینی بسیار سخت و دشوار خواهد بود .


این فعال رسانه ای در خصوص اولویت های اخلاقی سازی محیط کار توضیح داد :


یکی از دلایلی که اکثر مردم حتی برخی از خانواده های مذهبی تمایلی به اجرای این طرح ندارند عدم شناخت آنان از چرایی و چگونگی اجرای آن است بنابراین آگاهی بخشی  افکار عمومی از الویت هاست .


در حال حاضر اکثر مردم در سبک زندگی خویش اختلاط زن و مرد را پذیرفته اند چرا که نهادهای فرهنگ ساز آگاهانه و یا ناآگاهانه  هیچ الگویی از روابط صحیح زن و مرد در محیط های اجتماعی ارایه نکرده اند و حتی به عادی سازی این مساله دامن زده اند  و یا در برخی خانواده ها و محیط ها بطور کلی صورت مساله پاک شده و از حضور اجتماعی زنان ممانعت می شود .


 یکی از الویت ها  در جهت  آگاهی بخشی به جامعه بهره گیری از تصویر سازی مثبت رسانه ای است آنچه تاکنون برآیند تصویر سازی رسانه ای در محیط کار است به یقین ترویج اختلاط زن و مرد بوده ،به سریال ها و تولیدات رسانه ی ملی توجه کنید به سریال های خارجی دوبله شده توجه کنید به انیمیشن های خارجی دوبله شده برای کودکان توجه کنید با چنین تصویر سازی افراد جامعه الگویی از جامعه ی اخلاقی ندارند که به سمت و سوی آن تمایل یابند .البته این اواخر تصمیم گیریهای مناسبی از طرف مدیران رسانه ی ملی در جهت تولیدات مناسب و حتی  اخلاقی سازی در محیط های کاری رسانه ای صورت پذیرفته که جای قدردانی  و حمایت دارد .


منصوره صامتی در پایان به چند راهکار اشاره کرد:


آرمان های یک جامعه بوسیله ی نیروی انسانی جامه ی عمل می پوشد و به یقین یکی از راهکارها تربیت نیروهای متعهد به ارزش هاست و در واقع باید علاوه بر تخصص بر تعهد و ارزشی بودن نیروها بویژه در سازمان ها و نهاد های فرهنگی تاکید ویژه شود .


-خود مدیران باید الگوی صحیح و مطالعه شده ای برای اخلاقی سازی محیط کار داشته باشند و خود به این امر معتقد باشند .


-به ورود قوه ی مقننه و تصویب قوانین تشویقی در این حوزه نیازمندیم .


-باید به معماری محیط کارتوجه شود بسیاری از محیط های کاری به گونه ای طراحی شده است که عملا امکان جداسازی فعالیت های زن و مرد نیست چرا که کاملا از سبک معماری غربی کپی برداری شده .


-باید به شفاف سازی مسایل بپردازیم و این موضوعات حساس را قربانی مسایل سیاسی و جناحی نکنیم .


-ورود شتابزده و شعاری به این مسایل از طرف برخی مدیران سبب کم رنگ شدن حساسیت موضوع شده در میان مردم خواهد شد .


-اگرچه نیازمند پژوهش در ابعاد مختلف اخلاقی سازی محیط کار هستیم ولی نباید زمان را برای اجرای این طرح مناسب از دست بدهیم و به هر میزان که ممکن است این طرح باید اجرا شود .


— بهتر است مدیران مرد از مسول دفتر مرد استفاده کنند و به نظر می رسد لزومی بر استفاده از زنان در این گونه مشاغل نیست .


– باید سازوکاری تعریف شود که در برخی محیط ها با توجه به شرایط زنان به کارهای نیمه وقت بپردازند .


-در برخی مشاغل می توان از دورکاری بانوان بهره برد ونیاز به حضور آنها در محیط کار نیست و علاوه بر جلوگیری از اختلاط  ، تردد افراد در سطح شهر و محیط کاری کاهش یافته و محیط بهتری برای فعالیت مردان ایجاد خواهد شد.


امید که به دور از تفکرات خاص جناحی به سلامت پایدار جامعه در جهت اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی بیندیشیم و عامل باشیم .


        



  • منصوره صامتی


ف
  • منصوره صامتی