منصوره صامتی

کارشناس فرهنگی

منصوره صامتی

کارشناس فرهنگی

منصوره صامتی

رویای 1400 ساله ی مسلمانان جهان در حکومت اسلامی ایران به تحقق پیوسته و امروز این ظرفیت عظیم فرصتی تکرار نشدنی است. معتقدم که انسان به ضرورت ماهیت الهی و اندیشه ی خویش یک رسانه است وامروز در عصر رسانه ضروریست تا دغدغه های فرهنگی ،اجتماعی و سیاسی مان را باهم شریک شویم، باشد که در مسیر زمان به جامعه ی مهدوی نزدیک شویم."زندگی بهتر حق مسلم ماست!"

و همچنان که رهسپار آینده ایم بیندیشیم که :

ما ازین قرن نخواهیم گذشت
ما ازین قرن نخواهیم گریخت
با قطاری که دگران ساخته اند
هیچ پروازی نیست برساند ما را به قطار دوران
و به قرن دگران
مگر انگیزه و عشق ،
مگر اندیشه و علم ،
مگر آیینه و صلح
و تقلا و تلاش
بخت از آن کسی خواهد بود که مناجات کند با کارش
و در اندیشه ی یک مساله خوابش ببرد
و کتابش را بگذارد زیر سرش و ببیند در خواب حل یک مساله را
باز با شادی در گیری یک مساله بیدار شود ...

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات
تاکید بر رفع موانع‌ازدواج، تسهیل‌تشکیل‌خانواده و تربیت نسل‌صالح و کارآمد

با عنایت به اهمیّت مقوله جمعیّت در اقتدار ملّی؛ و با توجه به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیّت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز؛ و در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سال‌های گذشته، سیاست‌های کلی جمعیّت ابلاغ می‌گردد.

 حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست های کلی «جمعیّت» را که براساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، ابلاغ کردند. متن ابلاغیه رهبر انقلاب به رؤسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به شرح زیر است:
 بسم الله الرّحمن الرّحیم
با عنایت به اهمیّت مقوله جمعیّت در اقتدار ملّی؛ و با توجه به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیّت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز؛ و در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سال‌های گذشته، سیاست‌های کلی جمعیّت ابلاغ می‌گردد. با در نظر داشتن نقش ایجابی عامل جمعیّت در پیشرفت کشور، لازم است برنامه‌ریزی‌های جامع برای رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست‌های جمعیّتی انجام گیرد. همچنین ضروری است با هماهنگی و تقسیم کار بین ارکان نظام و دستگاه‌های ذیربط در این زمینه، اقدامات لازم با دقّت، سرعت و قوّت صورت گیرد و نتایج رصد مستمر اجرای سیاست‌ها گزارش شود. سیّدعلی خامنه‌ای ۳۰/اردیبهشت/۱۳۹۳ بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم «سیاست‌های کلی جمعیّت»
۱- ارتقاء پویایی، بالندگی و جوانی جمعیّت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی.
 ۲- رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج و حمایت از زوج‌های جوان و توانمندسازی آنان در تأمین هزینه‌های زندگی و تربیت نسل صالح و کارآمد.
۳- اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران بویژه در دوره بارداری و شیردهی و پوشش بیمه‌ای هزینه‌های زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان و تقویت نهادها و مؤسسات حمایتی ذی‌ربط.
 ۴- تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزش‌های عمومی در باره اصالت کانون خانواده و فرزند پروری و با تأکید بر آموزش‌ مهارت‌های زندگی و ارتباطی و ارائه خدمات مشاوره‌ای بر مبنای فرهنگ و ارزش‌های اسلامی- ایرانی و توسعه و تقویت نظام تأمین اجتماعی، خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت‌های پزشکی در جهت سلامت باروری و فرزندآوری.
۵- ترویج و نهادینه‌سازی سبک زندگی اسلامی- ایرانی و مقابله با ابعاد نامطلوب سبک زندگی غربی.
 ۶- ارتقاء امید به زندگی، تأمین سلامت و تغذیه سالم جمعیّت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، بویژه اعتیاد، سوانح، آلودگی‌های زیست محیطی و بیماری‌ها.
۷- فرهنگ سازی برای احترام و تکریم سالمندان و ایجاد شرایط لازم برای تأمین سلامت و نگهداری آنان در خانواده و پیش‌بینی ساز و کار لازم برای بهره‌مندی از تجارب و توانمندی‌های سالمندان در عرصه‌های مناسب.
 ۸- توانمندسازی جمعیّت در سن کار با فرهنگ سازی و اصلاح، تقویت و سازگار کردن نظامات تربیتی و آموزش‌های عمومی، کارآفرینی، فنی ـ حرفه‌ای و تخصصی با نیازهای جامعه و استعدادها و علایق آنان در جهت ایجاد اشتغال مؤثر و مولّد.
 ۹- باز توزیع فضایی و جغرافیایی جمعیّت، متناسب با ظرفیت زیستی با تأکید بر تأمین آب با هدف توزیع متعادل و کاهش فشار جمعیّتی.
۱۰- حفظ و جذب جمعیّت در روستاها و مناطق مرزی و کم تراکم و ایجاد مراکز جدید جمعیّتی بویژه در جزایر و سواحل خلیج فارس و دریای عمان از طریق توسعه شبکه‌های زیربنایی، حمایت و تشویق سرمایه‌گذاری و ایجاد فضای کسب و کار با درآمد کافی.
 ۱۱- مدیریت مهاجرت به داخل و خارج هماهنگ با سیاست‌های کلی جمعیّت با تدوین و اجرای ساز و کارهای مناسب.
 ۱۲- تشویق ایرانیان خارج از کشور برای حضور و سرمایه گذاری، و بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و توانایی‌های آنان.
 ۱۳- تقویت مؤلفه‌های هویت‌بخش ملی (ایرانی، اسلامی، انقلابی) و ارتقاء وفاق و همگرایی اجتماعی در پهنه سرزمینی بویژه در میان مرزنشینان؛ و ایرانیان خارج از کشور.
 ۱۴- رصد مستمر سیاست‌های جمعیّتی در ابعاد کمّی و کیفی با ایجاد ساز و کار مناسب و تدوین شاخص‌های بومی توسعه انسانی و انجام پژوهش‌های جمعیّتی و توسعه انسانی.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفط و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای

نظرات  (۱۳)

سلام
بااجازه خانم صامتی برخی پرسشهای عسل خانم رو جواب بدم ،خوشحال میشم موارد بیشتر رو من هم از شما یاد بگیرم:
برای تشکیل یک زندگی مشترک وپایداری آن حتماّ فداکاری هردو(زن ومرد )لازمه  به نظرمن تعهد طرفین به یکدیگر ودوست داشتن واقعی  وپایداردرکنار ایمان طرفین بوجود میاد.تحصیلات برای هرانسانی لازمه مخصوصاّ یه بانو که قرار تربیت کننده انسان باشه ، همانطور که نوشتید مرد باید مدیرو قوی باشه تابشه بهش تکیه کرد ،این کاملاّ درسته بسیاری از دختران وپسران آموزشهای لازم برای همسری را نمیدانند . خواسته های شما اصلاّ غیر منطقی نیست بلکه خواسته های با ارزشه یه دختر فهیم وکم توقعه.ایکاش شرایط زندگی بگونه ای بود که هیچ زنی نه از روی اجبار بلکه بخاطرعلاقه به کاری مشغول بود اون وقت میدیدیم که چه بسیار بانوانی که محیط صمیمی خانواده رو به هیچ کاری ترجیح نمیدادند ، احساس تعهد وعشق به زندگی درزنان بیشترازمردان است .
متأسفانه باید گفت مردان به هر دلیل(شرایط اقتصادی و اجتماعی)تمایل کمتری به ازدواج سنت پیامبر ص نشان میدهند وترس از مسءولیت های ازدواج سبب کاهش تقاضا برای ازدواج شده که این مهم (شرایط اقتصادی وتسهیل درازدوج وآموزش)برعهده دولت
ونهادهای آموزشی مانند دانشگاهها و رسانه ها میباشد .
  • میلاد حمیدی
  • !!!!؟؟؟؟؟
  • میلاد حمیدی
  • عسل خانم گرامی
    من به خواسته های شما کاری ندارم چون به من مربوط نیست. من فقط ازتون خواهش می کنم توی هر مطلبی هی مدام روی اتفاقی که براتون افتاده تاکید نکنید. انشالله خدا کمکتون کنه! انشالله یک آدم مدیر و  مدبر گیرتون بیفته! ولی گناه داره دخترهای دیگه می بینن و  میترسن یا مهریه بالا می گیرن زندگی اونها از بدبینی تباه میشه گناهش دامنتونو میگیره ها!!!
    آخه شما نگاه کنید کل مردهای دو زنه و زنهای مطلقه اگر به اندازه نصف جمعیت ایران تعداد داشتن الان باید 35 میلیون داستان طلاق می داشتیم که همشم گردن مردها خراب شده! حالا ما میگیم اصلا 70 میلیون داستان طلاق!
    چه میدونم خیانت مرد! دو زنه شدن مرد! معتاد شدنش! کتک زدنش!
    هر زنی طلاق میگیره مثل شما میره میشینه تو آرایشگاه یا پیش نمیدونم صغری خانم و کبری خانم خاطرشو تعریف می کنه ده تا هم میذاره روش! شمسی خانم و زری خانم هم میشنون هر کدوم به 6 حالت مختلف تعریف میکنن و ظرف چند روز مثل تقسیم میکروبی میوز و میتوز  میلیونها داستان طلاق و خیانت مردها منتشر میشه!
    آخه شما ببین انقدر ایران جمعیت داره که به این تعداد داستان براش درست بشه؟
    یک گوشه مملکت یک مرد بی شعوری یک غلطی میکنه یک آتیش بزرگ با میلیونها داستان در مورد مردها از همون یک واقعه اون هم به شکل ذره بینی مثل سرعت نور منتشر میشه!
    آخه بابا این مردها چه گناهی کردن از دست شماها! بابا بیاین همه مردها رو یکجا ترور کنید خیال همه رو راحت کنید دیگه!
    ای بابا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    پاسخ:
    !!!!!!!!...

  • شهردار باغ
  • چرا ما سعی میکنیم همدیگرو خراب کنییم.

    باید قبول کنیم که در هر دو جنسیت مشکلی هست که نمیتونن کنار هم دووم بیارن.

    با اینکه تو این چندسال ازدواج وروابط مشروع کم شده ولی در عوض روابط نامشروع زیاد شده .

    در همین چندسال اقامت من تو این شهر 250هزار نفری در اوایل اگه دختر وپسری نامحرم با هم بیرون میرفتن خیلی وحشت داشتن چون هم پلیس برخورد میکرد وهم فرهنگ مردم طوری بود که اینجور آدما واینجور رسم ها رو طرد میکردن ولی طی چندسال گذشته من شاهد این بودم که روابط نامشروع چقدر راحت شده دیگه وقتی وارد پارکی میشی یا میخواین تو خیابون حرکت کنی دختر وپسری نیستن که به هم گیر ندن واز هم آتو نگیرن و با این وجود برای مردم عادی شده وراحت از کنارشون میگذرن.من فکر میکنم که طی چندسال آینده این روابط مثله کشورهای اروپایی بشه وحتی حرمت پدر ومادرا حفظ نشه.

    البته م از منظر شهری که توش دارم اقامت میکنم میگم ومیدونم که در شهر های بزرگ این روابط نیز بسیار افزایش یافته.

    ولی باید راهکاری باشه. همه ما صورت مسئله رو بلدیم ولی نمیتونیم که جوابی براش پیدا کنیم.

    آیا دختری راضی هست که شرافت خودش رو بده تا مورد بی عاطفی یا لطمه جنسی واحساسی پسرا قرار بگیره؟


    آیا پسری راضی هست که ارامش فکریش از بین بره وبه واسطه تنوع طلبی آرامش نداشته باشه. وفقط مشغول این کارا باشه؟

    به نظر من اگه شرایط اقتصادی درست باشه وفرهنگ قناعت و به اندازه مصرف کردن باشه و مردم سعی کنن به هم کمک کنن این مشکلات کم پیش میاد.

    چه اشکالی داره یک فرد غنی به جای اینکه ماشین 500میلیونی سوار بشه بیاد یه ماشین100میلیونی بخره و با بقیه اش یه مرکز خیریه درست کنه برای ازدواج یا اون 400میلیون رو خرج  یه کارگاه کنه تا چنتا جوون تو ش کار کنن چه زن چه مرد وبرای خونه هاشون نون ببرن؟

    چه اشکالی داره که ثروت مندای میلیادر مون به جای افزایش ثروتشون سعی کنن که برای کارگراشون  مجتمع های مسکونی درست کنن که هم بتونن از نظر عاطفی و امنیت روانی تامینشون کنن به خدا جای دوری نمیره وباعث میشه کارگرا با تلاش بیشتری کار کنن.

    اگه کارگری فکرش مشغول مشکلات زندگی باشه بازده کاریش هم پایین میاد.

    چه اشکالی داره که دولتمردامون درست کار کنن وسعی کنن فرهنگ مردم رو بروز کنن و ارزش های اصیل رو حفظ کنن.

    البته ما مردم هم کم مشکل ساز نیستیم ؟!!

    چقدر از کارمندامون درست وظیفشون رو انجام میدن ؟

    چقدر از کاگرامون کارشون رو درست بلدن؟

    آیا مردم ما راحت طلب نشدن.؟

    آیا مردم ما همون مردم سختکوش تاریخ هستن یا یه عده مردم خوشگذرون و..؟


    نمیدونم شاید من دارم اشتباه میکنم. ولی یه چیزی رو خوب میدونم که اگه آدمی تلاش نکنه هیچ وقت به آرزوهاش نمیرسه واگر نسبت به هم گذشت نداشته باشیم میشه افرادی مثله مردم اروپا وامریکا که هیچ عاطفه ای ندارن وفقط به فکر تامین خودشون هستن.



  • میلاد حمیدی
  • حمید آقا راضی
  • از مسئولینی که بلافاصله اقدام فوری نموده و بدون فوت وقت اقدام به برگزاری همایش ، جلسه ، کنفرانس ، تشکیل کارگروه ، برگزاری اردو ، دعوت از مهمانان ،مصاحبه با رسانه ها، چاپ بنر و نیز اخذ حق جلسه و ماموریت برای خودشان کردند تشکر میکنیم و با جان و دل حاضریم هزینه جلسات فوق و موزهای میل شده را بکشند روی تورم با دل و جان پرداخت میکنیم !
    خانم صامتی عزیز سلام چرا جوابی برای من ننوشتید ؟ می دونم درگیر کارهای زیادی هستید ولی ایکاش  می تونستید د ربحث شرکت کنید .
    پرسش های زیادی دارم مثلا اینکه چرا بعضیا خودشون و وکیل وصی همه می دونن؟ 
    چرا هرجا میخواهی حرف دلت رو بزنی یکی پیدا میشه که با نظرات نامربوط حاشیه درست می کنه ؟ 
    این که میگم برای ازدواج فقط فداکاری زن کافی نیست مرد هم باید برای زن داری تربیت شده باشه اشکال داره ؟ 
    منم دوست دارم ازدواج کنم ولی از چیزایی که دیدم می ترسم ، بلایی که سرم اومده ، اگر از واقعیت بگیم یعنی باعث بدبینی شدیم ؟ 
    واقعیت تلخه من باید چکار کنم ؟  خانم صامتی اینکه میگم دلم برای شوهر داشتن و بچه داری آب شده گناهه؟ 
    خدا می دونه اگر اون مرد لایق پیدا بشه حتی توقع مهریه ندارم اونم چون سنت خداست 
    دلم میسوزه وقتی میبینم بعضیا راجع به دخترا دروغ می بافن ،من دختر ایرانیم ولی همیشه دلم خواسته چند تا بچه داشته باشمبه شرطی که شوهر خوبی داشته باشم حداقل زبون تشکر داشته باشه طلبکار نباشه .
    من اصلا دوست ندارم سرکار برم خونه رو بیشتر دوست دارم خیلی هم از تحصیلات دانشگاه خوشم نمیاد چون به نظر من فقط توقعتو می بره بالا .
    خواسته های من اشکال داره ؟ مرد باید مدیر باشه ، قوی باشه اهل کار باشه هوش بالایی داشته باشه اگر اینطور نباشه چرا باید اختیارمو بدم دست کسی که از خودم کمتر میفهمه ، فقط اینکه من مهربونی کنمگو نیم من باشم که جواب نمیده بلاخره اونم باید یه چیزی حالیش باشه .
     خانم صامتی شما برای من حکم معلم دارید چون تو این چند وقته خیلی چیزا از شما یاد گرفتم هرروز که وقت می کنم میام وبلاگتونو می بینم . درسته که خیلی حرفاتون ومتنهای شما ذهنمو درگیر می کنه ولی دوست دارم .
    کاری پیش اومده دوباره میام و براتون می نویسم ای کاش فرصت داشتید جواب می دادید 
    پاسخ:
    سلام عسل بانوی عزیز امیدوارم فردا فرصتی برای پاسخ گویی به شما داشته باشم .بلاخره نتیجه ی دادگاه شما به کجا رسید؟
    برای من خیلی جالبه تا یک مطلبی راجب سیاست های جمعیتی و احیانا رفتن زنها به خانه مطرح میشه یک عده مثل عسل خانم دقیقا همونجا سروکلشون پیدا میشه و شروع می کنن سیاهنمایی
    عسل خانم دوست دارند در ثواب بدبین کردن زنان دیگر و احیانا ازدواج نکردن دختران دیگر از ترس سهیم بشوند!
    وضع به اندازه کافی گل و بلبل هست خواهشا شما دیگه بس کنید
    خانم صامتی و دوستان پارادوکسی سلام .به عنوان یک دختر جوان باید بگم که با خیلی از همسن و سالهای خودم صحبت کردم همه ی ما دوست داریم ازدواج کنیم بچه دار بشیم و آرامش داشته باشیم . نمونش خود من که از 15 سالگی دلم می خواسته ازدواج کنم ولی بین تمام خواستگارام کسی که برای شوهر بودن تربیت شده پیدا نکردم البته یک نفر بود که 12 سال از من بزرگتر بود ، یک نفری همگلهجه داشت و من واقعا نمی تونستم تحملش کنم فکر کردم با هم مشکل پیدا می کنیم . این آخرین خواستگارم که به محرمیت و ازدواج موقت رسید می دونید که چه بلایی به سرم آورد هم پولمو برد هم آبرومو .حالا باید اول جوانی از پله های دادگاه بالا و پایین برم . وقتی خانمهای دیگرو با وضعیت بدتر از خودم می بینم خدا رو شکر می کنم . باور کنید وقتی بچه های کوچکو می بینم دلم آب میشه ، دلم می خواد تو خونه ی خودم باشم قبلا فکر می کردم اگر زن مهربون باشه و به خونه زندگیش برسه همه چی درست میشه ولی این فقط خیال خام بود باید هم دختر هم پسر خودشونو برای ازدواج آماده کنن . ازدواج یک طرفه نیست البته باید کمی هم پول باشه و گرنه چطور خونه اجاره کنیم و کرایه بدیم . خیلی چیزا تو دل آدم میمونه نه می تونی  برای کسی بگی نه می تونی باهاش کنار بیای . خواستم به اونایی که فکر میکنن دخترا دوست ندارن ازدواج کنن بگم حداقل راجع به من اینجوری نبود ه
    این تو بمیری از اون تو بمیری ها نیست. در کشورهای حاشیه خلیج فارس به ایرانی ها تابعیت آن کشورها را می دهند و شناسنامه می دهند. برنامه های مدونی برای تصاحب جزایر جنوبی ایران دارند.
    فرستادن زنان به کار و جلوگیری از رشد جمعیت ایران هم برنامه بلند مدت صهیونیسم و وهابیون و کشورهای سنی نشین حاشیه خلیج فارس است. با انقلاب ایران داشت جمعیت شیعیان اضافه می شد که صهیونیسم و وهابیت را به هراس واداشت. در نتیجه برنامه های مثل لزوم اشتغال زنان و حضور اجتماعی زنان به شکلی غلیظ به خورد مردم داده شد و نتیجه این شد که می بینید! اینبار بحث موجودیت شیعه و نظام شیعی مطرح است. لذا چون موجودیت نظام در خطر است و تهدید همه جانبه است همه قوا عمل میکنند. از مجمع تشخیص گرفته و مجلس گرفته تا بقیه! فقط عده ای فمینیست اسلامی و فمینیسم دولتی ممکن است مقابلش گارد بگیرند که البته دیگر شانسی ندارند و دوره شان به سر آمده است

    بالاخره بعد از چند روز سیاست های جمعیتی از سوی رهبر عزیزمان ابلاغ شد ولی یک پرسشی اینجا هست آیا اجرای این سیاست ها توسط نهاد های اجرانی وقانونی کشور هم مثله بقیه فرمایشات وساست های کلی ایشان خواهد بود؟

    ایشان بارها برنامه های متنوعی داده اند و اگر به این فرمایشان نقطه به نقطه عمل میشد وضع ما این چنین نبود.

    ایشون سالهاست که از مسئولان خواسته اند سعی کنند نفت وگاز را از بودجه سالانه کم کنند ویا حتی کاهش دهند ولی دولت ها چشم به این نفت وتامین بودجه وکسری آن از راه درآمد های نفتی بوده اند وهستند وشاید هم خواهند بود.

    به سلامتی و مبارکی.برای افزایش جمعیت به عروس و داماد نیاز داریم حالا اگر کسی حاضر نباشه عروسی کنه چکار کنیم؟

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">