منصوره صامتی

کارشناس فرهنگی

منصوره صامتی

کارشناس فرهنگی

منصوره صامتی

رویای 1400 ساله ی مسلمانان جهان در حکومت اسلامی ایران به تحقق پیوسته و امروز این ظرفیت عظیم فرصتی تکرار نشدنی است. معتقدم که انسان به ضرورت ماهیت الهی و اندیشه ی خویش یک رسانه است وامروز در عصر رسانه ضروریست تا دغدغه های فرهنگی ،اجتماعی و سیاسی مان را باهم شریک شویم، باشد که در مسیر زمان به جامعه ی مهدوی نزدیک شویم."زندگی بهتر حق مسلم ماست!"

و همچنان که رهسپار آینده ایم بیندیشیم که :

ما ازین قرن نخواهیم گذشت
ما ازین قرن نخواهیم گریخت
با قطاری که دگران ساخته اند
هیچ پروازی نیست برساند ما را به قطار دوران
و به قرن دگران
مگر انگیزه و عشق ،
مگر اندیشه و علم ،
مگر آیینه و صلح
و تقلا و تلاش
بخت از آن کسی خواهد بود که مناجات کند با کارش
و در اندیشه ی یک مساله خوابش ببرد
و کتابش را بگذارد زیر سرش و ببیند در خواب حل یک مساله را
باز با شادی در گیری یک مساله بیدار شود ...

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات


محمدحسن قدیری ابیانه: ایجاد سربازی برای زنان راهکار اصلاح ترکیب جنسیتی دانشگاه

قدیری ابیانه با تائید سخنان حسن عباسی در سایت شخصی خود اینچنین می نویسد: احتمالاً یکی از دلایلی که خداوند ارثیه پسر را دو برابر دختر قرار داده این است که با توجه به وظیفه مرد برای تأمین هزینه همسر و فرزندان، مرد بتواند تشکیل خانواده دهد. این امر به نفع دختران نیز می باشد زیرا مردانی که به خواستگاری می آیند نیز دو برابر دختران ارث می برند و لذا می توانند به خواستگاری آنها بیایند و بدینسان این امر به کمک ازدواج هم دختران و هم پسران منتهی می شود.

سربازی برای پسران است لذا آنها ناچار می شوند به سربازی رفته و چون موفقیت در کنکور دانشگاه ها به مقدار زیادی به محفوظات داوطلبان بستگی دارد و در دوران سربازی بسیاری از این محفوظات از بین رفته و یا کم رنگ می شوند، عملا از قبولی در کنکور باز می مانند در حالی که دختران اگر در کنکور قبول نشوند می توانند بدون وقفه به تحصیل ادامه داده و بالاخره در کنکور قبول شوند و بدینسان تعداد دختران در دانشگاه ها دو برابر شده و عواقبی را در بر خواهد داشت که آقای عباسی به خوبی به آن اشاره کرده اند.

اگر ارث پسران دو برابر دختران است تا زمینه اقتصادی ازدواج فراهم گردد، قاعدتا باید تعداد پسرها لااقل در دانشگاه ها دو برابر دختر ها باشد تا تناسب مناسبی ایجاد شود. یکی از راهکارها این است که همانطور که برای خانواده شهدا سهمیه ای در نظر گرفته شده، برای کسانی که سربازی را طی کرده اند امتیازاتی برای ورود به دانشگاه و استخدام قائل شوند. در استخدام پسرها انجام وظیفه سربازی شرط است لیکن برای استخدام دخترها چنین شرطی وجود ندارد.

امروزه اگر مقداری امتیاز نمره ای برای سربازی رفته ها به نمره کنکور آقایان اضافه شود، قطعا خانم ها آن را تبعیض قلمداد خواهند کرد و به آن اعتراض خواهند نمود. پس چاره کار این است که در سربازی هم تبعیضی روا نشود و خانم ها هم دوران سربازی را طی کنند. طبیعتا دوران سربازی برای خانم ها باید داوطلبانه و غیر اجباری و نوع سربازیشان هم باید متفاوت باشد. مثلا کارهای غیر نظامی در دستگاه نظامی، یا کار در دستگاه های بهداشتی، درمانی، آموزش و پرورش و یا کارهای اداری و خدماتی در سایر دستگاه های دولتی. البته نوع کار آنها باید طوری باشد که در شهری که در آن زندگی می کنند و نزد خانواده به خدمت مشغول باشند و بتوانند هر روز به خانه خود بروند و زندگی پادگانی نداشته و نیازی به اقامت شب هنگام در محل خدمت نداشته باشند مگر در موارد استثناء مثل بیمارستان ها. در این صورت آنها هم از امتیاز آقایان سربازی رفته باید بهره مند گردند.

البته در کنکور بین کسانی که برای اولین بار در کنکور شرکت می کنند نباید تفاوتی بین دختران و پسران قائل شد مگر در رشته هایی که ویژگی های خاصی دارد، مثل مامایی که باید ویژه دختران باشد. یا برخی رشته ها مثل کار در معادن که باید عمدتا ویژه پسران باشد.

با همه این وجود بهتر است شرایطی فراهم شود که دختران ازدواج را بر رفتن به سربازی ترجیح دهند.


برای درستی یا غلطی این طرح با چند تن از نمایندگان مجلس گفتگویی داشته ایم تا نظر آنها را نیز جویا شویم.


محسن علیمردانی عضو کمیسیون اجتماعی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری "ولی امر" اظهار داشت: ما حتی برای این سربازان که هستند برنامه ای نداریم و یکی از راهها می تواند این باشد که سربازی اجباری را حذف کنیم و یک سربازی حرفه ای داشته باشیم که هم افراد با علاقه بیشتری کار خود را انجام میدهند و همچنین حقوق مکفی به آنها بدهیم، مثل خیلی از کشورهای پیشرفته دنیا.

وی همچنین بیان داشت: برادرانی که سربازی می روند عمر اینها خوب استفاده نمی شود، خیلی از کشورهای پیشرفته دیگر سرباز اجباری ندارند و مثلا برای مدت 5 سال با حقوق مکفی و مزایا سرباز می گیرند و علاوه بر این افراد داوطلب با علاقه بیشتری در خدمت هستند.

علیمردانی در مورد سربازی بانوان گفت: هنوز به یک جمع بندی نرسیده ام که آن را می توان اجرا کرد یا نه، این بحث عمیق است ثانیا احتمال آزمون و خطا در این طرح زیاد می باشد از طرفی یک جامعه آماری گسترده ای را در جامعه وجود دارد و باید اینها را به صورت نمونه سنجید و اشتباهات کار را به صورت نمونه انجام داد.

این نماینده مجلس تصریح کرد: در این طرح امکان حرکت های مثبتی هست ولی اینکه حتما مفید برای جامعه و بانوان باشد هنوز مشخص نیست، اینها دقیقا می خواهند بروند سربازی چکار کنند؟ وقتی این طرح هنوز پایلوت نشده و در روی کاغذ است جای بحث زیادی دارد و نمی شود با یک جلسه این را بررسی کرد. باید مطالعه و تحقیقات زیادی روی این انجام داد و کل جوانب را سنجید، به این راحتی نمی توان اظهار نظر کرد که این خوب است یا بد.

نماینده مردم زنجان گفت: این طرح ارزش بالا و جامعه آمار زیادی را در بر می گیرد ارزش این را دارد که در مجلس مطرح شده و مورد بررسی قرار گرفته و روی آن متمرکز شویم. شاید بتوان با این طرح از ظرفیت خانم ها برای نظام استفاده کرد و منفعت های بزرگی برای جامعه داشته باشد و مطرح شدن آن در مجلس فضایی را باز می کند که دیدن آن ضرر ندارد.

سیدعلی طاهری سخنگوی کمیسیون فرهنگی نیز در مورد سربازی زنان اظهار داشت: اردوهای جهادی که توسط بسیج دانشجویی با کمک دانشجویان انجام می شود شبیه همین سربازی زنان است و کارهایی که متناسب با توانمندی یک خانم و علایق او است صورت می گیرد.این موضوعات بدون اینکه اسم سربازی روی آن باشد الان انجام می شود منتها می توانیم این را گسترده تر کنیم یعنی شبیه همین کار جهادی که صورت می گیرد بدون اینکه عنوان سربازی روی آن باشد انجام شود.

وی همچنین بیان کرد: این موضوع نیاز به برنامه ریزی دارد که در حوزه های مختلف تبعات آن بررسی شود و اگر به گونه ای بشود که از این خدمات خانم ها در کارهایی که علاقه و توانایی دارند استفاده شود یک امر مطلوبی است که تجربه ای برای خود آنها نیز می شود و همچنین خدماتی به مردم بویژه در نقاط محروم داده می شود.

طاهری در پایان اظهار داشت: این مسئله باید جزئیاتش مطرح شده و چکش کاری شود و افراد صاحب نظر نیز آن را نقد کنند تا زمانی که اجرا می شود بدون تنش و تبعات منفی انجام شود، این طرح را میتوانند به عنوان پیشنهاد به مجلس بدهند و قابل بررسی در تمام کمیسیون ها نیز هست .

نظرات  (۴)

همیشه پای انگلیس در میان است!
سلام
پست جالبی بود
خوشحال میشم به وبلاگ من هم سربزنید و در کرسی
   ازاد اندیشی شرکت کنید
              یا علی

             shieegomnam.blogfa.com
سلام ، طاعات و عبادات قبول
اینکه در حال حاضر آمار دانشجویان دختر نسبت به پسر در دانشگاه ها متوازن نیست ، شاید درست باشد.
لیکن علتش را نمیتوان به سربازی رفتن پسران دانست که حالا با سربازی رفتن دختران بتوان این ناموزونی را مرتفع کرد!
ولی اینکه پشت کنکور ماندن برای پسران با توجه به در پیش داشتن خدمت سربازی ضررش نسبت به دختران بیشتر است ، حرف درستی ست.
ولی این را هم باید در نظر داشت که خدمت نظام وظیفه حالا  مثل سربازی زمان قدیم نیست که ژاندارمها غل و زنجیر به گردن مشمولین میکردند و به زور چماق آنها را راهی پادگانها میکردند و ... ایضا سربازی زمان حال تمام 24 ساعت از زندگی فرد را که اشغال نمیکند و اگر بخواهد میتواند در همان دوران خدمت جهت حفظ آمادگی خود درسهایش را خوانده و در کنکورهای آزمایشی شرکت کند.
اگر نظر این باشد که به افرادی که خدمت نظام وظیفه را طی کردند جهت ورود به دانشگاه امتیازی تعیین گردد ، خود بحث دیگریست
البته دلیل نامتوازن شدن حضور دختران و پسران در موسسات آموزشی و دانشگاهها ، بسیار گسترده و وسیع میباشد.
از مهمترین دلایل حضور کمتر پسران در دانشگاهها  : تغییر نوع نگاه آنان نسبت به اخذ مدارک تحصیلی آبکی و کپی پیستی ، نگاه ویژه به بازار کسب و کار آزاد و کارآفرینی در عرصه های مختلف که عمدتا نیازی هم به مدرک تحصیلی سترگی ندارند ، رونق گرفتن تخصصهای فنی و حرفه ای و آموزش نیروی کار و تزریق به بازار   و   اشباع شدن ادرات و سازمانهای دولتی از قشر کارمندی که روزانه 20 دقیقه کار مفید هم انجام نمیدهند!
پس دلایل آنقدر زیاد است که به بحث گذاشتن رفتن یا نرفتن به خدمت سربازی در میان آنها گم است.
منتها باز هم تاکید میکنیم که سهمیه قایل شدن برای داوطلبانی که خدمت نظام وظیفه را طی نمودند جهت ورود به دانشگاهها جای بحث دارد  ویکی از پیامدهای مثبتش ایجاد شور و اشتیاق جهت رفتن به خدمت و متعاقبا بازدهی بیشتر دوره نظام وظیفه است.
والسلام

  • سیدامیر ولایی
  • همیشه پای اسرائیل در میان است..

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">