منصوره صامتی

کارشناس فرهنگی

منصوره صامتی

کارشناس فرهنگی

منصوره صامتی

رویای 1400 ساله ی مسلمانان جهان در حکومت اسلامی ایران به تحقق پیوسته و امروز این ظرفیت عظیم فرصتی تکرار نشدنی است. معتقدم که انسان به ضرورت ماهیت الهی و اندیشه ی خویش یک رسانه است وامروز در عصر رسانه ضروریست تا دغدغه های فرهنگی ،اجتماعی و سیاسی مان را باهم شریک شویم، باشد که در مسیر زمان به جامعه ی مهدوی نزدیک شویم."زندگی بهتر حق مسلم ماست!"

و همچنان که رهسپار آینده ایم بیندیشیم که :

ما ازین قرن نخواهیم گذشت
ما ازین قرن نخواهیم گریخت
با قطاری که دگران ساخته اند
هیچ پروازی نیست برساند ما را به قطار دوران
و به قرن دگران
مگر انگیزه و عشق ،
مگر اندیشه و علم ،
مگر آیینه و صلح
و تقلا و تلاش
بخت از آن کسی خواهد بود که مناجات کند با کارش
و در اندیشه ی یک مساله خوابش ببرد
و کتابش را بگذارد زیر سرش و ببیند در خواب حل یک مساله را
باز با شادی در گیری یک مساله بیدار شود ...

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات

سلامت جهازهاضمه یکی از موهبت های الهی است و به همین جهت همواره خداوند را شاکرم ،چرا که بهره مندی از انواع خوراکیهای لذت بخش و تجربه ی طعم های متفاوت و خاص به یقین جزیی از لطایف زندگی بشر است .

از مقدمه بگذریم که اصل مطلب خوشمزه تر است!

تجربه ی شگفت خوردنی که به یقین تنها در "نیصفی جهون" امکانش هست چیزی نیست جزءترکیب اعجاب آور شورو شیرین "دوغ و گوش فیل"!شاید در تصور ابتدایی چنین ترکیبی به دور از ذهن بیاد وبنده هم همین تصور را داشتم .اما هنگامی که فاصله ی پارکینگ تا میدان امام را طی می کردم نتوانستم از این ترکیب ویژه چشم بپوشم و برای اولین بار طعم شوروشیرین را در کنار هم تجربه کردم ...بسیار خوش طعم!

از فروشنده سوال کردم که چرا در اصفهان دوغ را با گوش فیل سرو می کنند؟

:دوغ سرده و گوش فیل گرمه به همین دلیلس

:فروشتون خوبه ؟

:بله خیلیا مشتری هر روزن.بویژه مسافرانی که در مورد این موضوع شنیدن میان و می خرن.

ظرفی پر از خوراکی دیگری شبیه ماست تعارف کرد

:این دیگه چیه؟

:فرنی با آرد برنج که با شیره ی انگور سرو میشه واین هم مخصوص اصفهونس.

خواستم فقط تست کنم ولی بسیار تجربه ی خوبی بود و تا به خودم بیام یک ظرف تمام شده بود!

در تمام طول مسیر به ظرفیتهای اقتصادی این شگفتانه ی خوراکی می اندیشیدم :بعنوان مثال در بسته بندی های خاص به بازارداخلی عرضه بشه و یا حتی در بازارهای خارجی .به یاد چین افتادم که بسیاری از زنان خوراکی های بسیار ساده را در مجامع عمومی به گردشگران ارائه می کردند .خوراکیهای بسیار ساده مانند میوه  های خاص منطقه ی سکونتشون که برای مخاطب هم جالب بود و به یک بار تجربه اش می ارزید.اگرچه سال حمایت از کار و سرمایه ی ایرانی را از دست دادیم ولی برای سال حماسه ی اقتصادی میتونه پیشنهاد خوبی باشه.

فرهنگ خاص ،آداب خاص ،خوراکی های خاص ،این مردم رو دوست دارم با همه ی ویژگیهای خوبشون و با همه ی ویژگیهایی که شاید شبیه دیگران نباشه ولی محترمه حتما محترمه.

بفرمایید "دوغ و گوش فیل"!

نظرات  (۵)

سلام خانم صامتی
امیدوارم که در پناه امام زمان علیه السلام سربلند و پیروز باشید.
از اینکه در شهر گنبدهای فیروزه ای تجربه ای خوب و شیرین داشته اید خوشحالم. اگه به اصفهان اومدید حتما از شهر رویاها در شرق اصفهان دیدن کنید«بزرگترین شهر بازی خاورمیانه» و اگه قصد داشتید به شهر رویاها سفر کنید حتما در مسیر سری به دوغ و گوشفیل سپاهان بزنید. با اجازه شما خاطره زیبای شما را در وبلاگم ثبت کردم و شما را لینک کردم. اگه صلاح دیدید ما را هم لینک کنید.
دوغ و گوشفیل سپاهان در خدمت شما و همه مهمانان و گردشگران
پاسخ:
سلام 
سپاس از دعوت شما ، بسیار هم عالی 
کاملا موافقم!!!!!!!
منم شکموم ،بار اول که تو چارباغ پایین چشم به تابلوی دوغ گوشفیل !!!افتاد باخود گفتم  اه این اصفونیا چه بد سلیقه ان و چه ذایقه ی بی ریختی دارن ،اماشکمویی با دوز بالا به کمک کنجکاوی امد تا بجای قضاوتاز دور(دوغگوشفیل)هم به لیست مورد علاقه شیکموییم اضافه شه طوریکه الان اونوتو مسیرشمال به جنوبوبالعکس بعنوان سوغاتی باکلاس با خودم حمل میکنم ،شما همبخورید نوش جان
سلام واقغا  شور وشیرین را تا تجربه نکنی نمیتونی نظر بدی من  از این تجربه لذت فراوانی 3 سال پیش بردم والان هر وقت هوس کنم سه سوته گوشفیل رو درست میکنم وبا دوغ از بچه ها پذیرایی میکنم واقعا هر کس امتحان نکرده سرش کلاه رفته  ممنون از یادآوری  ومتن خوبتون به  منم سر بزنید خوشحال میشم

 گوش‌فیل مانند زولبیا و بامیه، با آرد، شربت و ماست درست می‌شود و دو شکل دارد؛ شکل اصلی‌اش مثل یک برگ بزرگ و شبیه گوش فیل است و به همین دلیل به آن گوش‌فیل می‌گویند

گوش‌فیل طعمی شبیه بامیه دارد، اما برشته‌تر است و شهد بیش‌تری دارد؛ اما وقتی گوش‌فیل را با دوغی خنک با طعم نعناع بخورید، حتما خوش‌تان می‌آید. این دو طعم یکدیگر را تلطیف می‌کنند و طعمی ماندگار را در یاد می‌گذارند.

پاسخ:

طعمی به یاد ماندنی

و اما طرز تهیه گوشفیل در شهر ما:

آرد حدود 250 گرم
زرده تخم مرغ 1 عدد
روغن جامد ذوب شده یا کره ذوب شده خنک 155 گرم
ماست 175 گرم
بکینگ پودر2/1 قاشق مرباخوری
شربت غلبظ شده حدود 2 لیوان
................
ابتدا ماست و زرده تخم مرغ و بکینگ پودر را مخلوط میکنیم 1 دقیقه زمان میدهیم تا کمی عمل کند....بعد روغن جامد مایع شده و یا کره رو اضافه کرده .دوباره با قاشق هم میزنیم تا یکدست شود  و ارد را کم کم به مواد اضافه میکنیم تا خمیری نرم به دست اید خمیر بسیار لطیفی می باشد نباید سفت باشه
خمیر را 2 ساعت در یخچال استراحت میدهیم ..بعد روی میز ارد پاشی شده به قطر 3 تا 4 میل باز میکنیم و برش لوزی یا مربع زده و یا گوشه هارو جمع میکنیم تا مدل گوش فیل بشه ...توی روغن داغ ریخته و سرخ میکنیم و بعد توی شربت ولرم (رو به سردی )میاندازیمو کمی توی شربت غلیظ می غلطانیم بعد خارج کرده با پودر پسته و یا نارگیل تزئین میکنیم

پاسخ:
لطفا آدرس شرکت پخش گوش فیلتون رو بگذارید همه ی هموطنان بهره مند شوند.سپاس

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">