منصوره صامتی

کارشناس فرهنگی

منصوره صامتی

کارشناس فرهنگی

منصوره صامتی

رویای 1400 ساله ی مسلمانان جهان در حکومت اسلامی ایران به تحقق پیوسته و امروز این ظرفیت عظیم فرصتی تکرار نشدنی است. معتقدم که انسان به ضرورت ماهیت الهی و اندیشه ی خویش یک رسانه است وامروز در عصر رسانه ضروریست تا دغدغه های فرهنگی ،اجتماعی و سیاسی مان را باهم شریک شویم، باشد که در مسیر زمان به جامعه ی مهدوی نزدیک شویم."زندگی بهتر حق مسلم ماست!"

و همچنان که رهسپار آینده ایم بیندیشیم که :

ما ازین قرن نخواهیم گذشت
ما ازین قرن نخواهیم گریخت
با قطاری که دگران ساخته اند
هیچ پروازی نیست برساند ما را به قطار دوران
و به قرن دگران
مگر انگیزه و عشق ،
مگر اندیشه و علم ،
مگر آیینه و صلح
و تقلا و تلاش
بخت از آن کسی خواهد بود که مناجات کند با کارش
و در اندیشه ی یک مساله خوابش ببرد
و کتابش را بگذارد زیر سرش و ببیند در خواب حل یک مساله را
باز با شادی در گیری یک مساله بیدار شود ...

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات


دوران ریاست مهندس ضرغامی بر صدا و سیما در شرف اتمام، در این دوره نیز بازار گمانه زنی ها برای جانشینی وی داغ است. دیدبان در گزارش زیر به بررسی گزینه های احتمالی ریاست آینده صدا و سیما می پردازد.


مهلت زمان مسئولیت ضرغامی بر سازمان صداو سیما رو به اتمام است و همواره مثل همیشه بازار گمانه زنی برای جانشینی وی نیز از ماه ها قبل توسط رسانه ها شروع می شود. اما همواره گمانه زنی رسانه ها خالی از لطف نیست و در بسیاری از موارد به واقعیت نزدیک شده و در برخی از موارد به واقعیت نیز پیوند می خورد.

ضرغامی در اواخر 92 باید ردای ریاست بر ساختمان شیشه ای را از تن بیرون کند و آن را به فرد دیگری بسپارد. اما جانشین سید عزت الله ضرغامی کیست؟

اولین رئیس سازمان صداو سیما صادق قطب زاده بود که در جریان کودتا علیه نظام بازداشت و اعدام شد. دومین رئیس این سازمان تا سال 1373 محمد هاشمی برادر آیت الله هاشمی رفسنجانی بود که در بسیاری از موارد مستقیما از برادر دستور می گرفت. در خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی آمده است: «اخوی محمد آمد و راجع به اختلاف و برخورد نیروهای جدید با همکاران دیگر صداوسیما گفت. به او گفتم مصلحت است از نمایش فیلم های خارجی که زنان بی‏حجاب را به صورت زننده عرضه می‏کنند، جلوگیری کنیم؛ گرچه حرام نیست...» (خاطره رو ز14 سال 1364)و یا در خاطرات سال 1366 آمده است: «به اخوی محمد [رئیس سازمان صدا و سیما] تلفنی تذکر دادم که برنامه سیمای اقتصادی را که در تلویزیون همه هفته پخش می شود، زیر نظر بگیرد. احتمال سوء نیت در آن هست. زیاد از کمبودها می‌گوید. تذکر دادم که در اخبار مربوط به علما، این همه کلمات حجت‌الاسلام والمسلمین و امثال اینها تکرار نشود»

بعد از محمد هاشمی، علی لاریجانی وزیر مستعفی ارشاد دولت هاشمی با حکم رهبری رئیس سازمان صدا و سیما شد و تا سال 1383 در این منصب ماند. بعد از دکتر لاریجانی این کسوت به معاونش یعنی سید عزت الله ضرغامی سپرده شد.

حال آیا ریاست این سازمان به وزیر ارشاد دیگری یا معاون ضرغامی و یا به فردی دیگر واگذار می شود؟ در ادامه به بررسی هر کدام از گزینه های احتمالی می پردازیم:


 محمدحسین صفار هرندی

به نظر می رسد جدی ترین گزینه برای ریاست بر سازمان صدا و سیما کسی جز محمدحسین صفار هرندی نباشد. وی که بیشتر با دوران وزارت فرهنگ و ارشاد دولت نهم مشهور شده است دارای سوابق فرهنگی در حوزه ی رسانه و روزنامه نگاری نیز می باشد.

صفارهرندی که سابقه ی حضور در سپاه پاسدران انقلاب اسلامی را دارد؛ در دهه ی هفتاد در روزنامه ی کیهان به عنوان سردبیر و معاون مدیر مسئول به فعالیت رسانه ای و روزنامه نگاری مشغول بوده است. وی در سال 1384 با انتخاب شدن محمود احمدی نژاد به جایگاه ریاست جمهوری توانست وزیر فرهنگ و ارشاد دولت نهم شود.

صفار هرندی در جریان اعتراض به انتصاب مشائی به عنوان معاون اولی رئیس جمهور و اصرار احمدی نژاد در ابقای مشائی در این منصب به نشانه ی اعتراض هیئت دولت را ترک کرد که مورد غضب احمدی نژاد قرار گرفت و در صورتی که تنها یازده روز تا تشکیل دولت دهم باقی مانده بود؛ از وزارت فرهنگ و ارشاد برکنار کرد. تصمیمی که بلافاصله به دلیل از رسمیت افتادن دولت از حد نصاب پس گرفته شد.

صفار هرندی بعد از وزارت مشاور فرهنگی فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و حضوری فعال در جریان فتنه و تحولات بعد از انتخابات 1388 برای روشنگری و بصیرت افزایی انجام داد و همچنین حضوری فعال در بین دانشجویان و دانشگاهیان داشت.


 غلامعلی حداد عادل

حداد عادل را می توان گزینه ی همیشگی ریاست سازمان صدا و سیما دانست. نام وی از ابتدای انقلاب تا به حال مطرح بوده است و همواره با تغییر و تحول در ریاست این سازمان بر سر زبان ها افتاده و یکی از گزینه های همیشگی رسانه ها بوده است.

اما این بار این گمانه زنی این بار تقویت بیشتری یافته است. حداد عادل حضوری پررنگ و اثرگذار در تبیین گفتمان انقلاب اسلامی در جریان انتخابات ریاست جمهوری 1392 داشت که چهره ی فرهنگی وی را بیش از پیش مشخص ساخت و نشان داد که درکی درست و عمیق از فرهنگ اسلامی و انقلابی دارد.

حداد عادل از جمله شخصیت هایی است که نامش با فرهنگ گره خورده است و غلبه فرهنگ در شخصیت و هویت وی بیش از قدرت و سیاست بوده و بیشتر با این کسوت شناخته می شود. حدادعادل علاوه بر نمایندگی مجلس؛ ریاست کمیسیون فرهنگی مجلس هشتم، ریاست کمیسیون آموزش مجلس نهم، ریاست فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مشاورت رهبری انقلاب، ریاست بنیاد سعدی، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضویت در هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان، عضویت در هیئت علمی دانشگاه تهران، مدیرعامل بنیاد دائره المعارف اسلامی، عضو رسمی شورای عالی آموزش و پرورش، عضو بنیاد ایران‌شناسی، رییس شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی را نیز بر عهده دارد.


محمد سرافراز

گزینه ی ریاسات سازمان صداو سیما مانند انتخاب ضرغامی می تواند از داخل خانواده ی صدا و سیما و از بدنه ی این سازمان باشد. محمد سرافراز مهمترین گزینه ی داخلی سازمان صداوسیما است که می تواند جانشین ضرغامی باشد. وی در کارنامه ی خود معاونت برون مرزی صدا و سیما و ریاست شبکه ی پرس تی وی را بر عهده داشته است. تلاشی که بی شک نقشی اثرگذار و تعیین کننده در رسانه ای ساختن مواضع نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه ی بین الملل داشته است.

علاوه بر پرس تی وی وی در مدیریت شبکه ی هیسپان تی وی هم نقش داشته و تلاش می کند تا این شبکه را نیز قدرتمند سازد. وی هم اکنون با حکم مقام معظم رهبری عضو شورای عالی فضای مجازی هست و تسلط بالایی بر عرصه ی رسانه و طرح ها و برنامه های سازمان صدا و سیما دارد. وی در فعالیت های خود نشان داده که درکی درست و جهت گیری صحیح از فعالیت رسانه ای دارد.


مخبر دزفولی

محمدرضا مخبر دزفولی را نیز می توان از گزینه هایی دانست که شانس بالایی در نشستن بر صندلی ریاست ساختمان شیشه ای دارد. هر چند وی در حوزه ی علوم انسانی تحصیل نکرده است اما فعالیت زیادی در عرصه فرهنگ دارد. وی از سال 1384 دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی است و تلاش دارد تا چهره ای فرهنگی از خود نشان دهد. هر چند تلاش هایی هم در این زمینه داشته اما تخصص اصلی او دامپزشکی بوده و عضو هیئت علمی دانشکده ی دامپژشکی دانشگاه تهران است. وی حتی در جریان معرفی و تقدیر از چهره های ماندگار کشور؛ چهره ی ماندگار عرصه ی دامپزشکی شده و مورد تقدیر قرار گرفت.

البته باید اذعان داشت که مخبر دزفولی دارای تحصیلات حوزوی در ادبیات عرب و منطق و فلسفه نیز می باشد و از وی تاکنون بیش از یکصد مقالۀ علمی و پژوهشی منتشر شده است. از سمت های وی می توان به این موارد اشاره کرد: عضو وابستۀ فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، عضو شورای پژوهش های علمی کشور از سال 1382 تا 1384، عضو هیئت تحریریۀ مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشکدۀ دامپزشکی دانشگاه تهران)، عضو هیئت امنای دانشگاه تهران، عضو هیئت امنای انستیتو پاستور ایران، عضو هیئت امنای بنیاد نخبگان ایران، عضو هیئت امنای دانشگاه علوم پزشکی تهران، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال 1381، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال 1384.

مخبر دزفولی چندی پیش از ساختار مناظرات انتخاباتی تعریف کرده و بیان کرده بود که دنیا می تواند از این الگوی مناظره الگو برداری کند. در هر حال مخبر دزفولی از جمله شخصیت هایی است که به واسطه ی داشتن فعالیت های گسترده در عرصه ی فرهنگ یکی از گزینه ها برای تصدی ریاست سازمان صدا و سیما باشد.


 علی دارابی

علی دارابی را بیشتر با کتاب جریان شناسی سیاسی ایران می شناسیم و انتظار آن بود که وی پستی سیاسی بگیرد تا منصبی فرهنگی. دارابی با یک جهش غیر مترقبه تا قائم مقامی رئیس سازمان صدا و سیما و بعد از آن به عنوان معاون سیما و به جای میرباقری عهده دار مسئولیت های بزرگ در صدا و سیما شد. خاستگاه فکری و سیاسی علی دارابی جمعیت ایثارگران است. جمعیتی که از دل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و با انشقاق از جریان موسوم به جریان چپ در دل این سازمان شکل گرفت.

علی دارابی دارای دکترای علوم سیاسی می باشد. وی بیشتر شخصیتی سیاسی است تا شخصیتی فرهنگی و ید طولایی در نوشتن کتب و مقالات در حوزه ی علوم سیاسی و جریان شناسی سیاسی دارد. همچنین وی دارای سابقه ی فعالیت اجرایی در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و وزارت جهاد سازندگی بوده است. وی توانست با فعالیت در مدیریت روابط عمومی وزارت جهادسازندگی برای 5 دوره ی پیاپی به عنوان مدیر برتر روابط عمومی برگزیده شود. اولین حضور وی در سازمان صدا و سیما نیز به صورت یکباره و در جایگاه قائم مقامی این سازمان باعث تقویت گمانه زنی های رسانه ها برای جانشینی وی به جای ضرغامی تقویت شد.

دارابی دارای توان اجرایی بالا بوده و علاقه ی خاصی بر تبلیغات گسترده و رسانه ای ساختن فعالیت ها در حوزه های مختلف صدا و سیما دارد. با این حال بدنه ی صدا وسیما از وی راضی نبوده و رسانه ها نیز رابطه ی خوبی یا وی ندارند.


نظرات  (۵)

  • ناشناسه اشنا
  • بخش‌هایی از این نظر که با * مشخص شده، توسط مدیر سایت حذف شده است
    اقای ****** لایق کوچکترین پست سازمانی نیست چه برسد به انکه رییس سازمان صداوسیما شود او خطو خطوط خود را از دامادش آقای ******* میگیرد وی فقط دنبال مساءل شخصی میباشد چگونه انتظار دارید یک سازمان به این بزرگی را ******* کوچک اداره کند
    پاسخ:
    خیالتون راحت باشه ایشون نه شایسته هستند و نه عزمی برای انتخاب ایشون وجود دارد 
    مهم اینست که هدف برای رضای خدا یاشد
    ان الدار الاخره نجعلها للذین لا یریدون علوا فی الارض و لا فسادا
    همانا سرای آخرت برای کسانی است که بزرگی و مقام را در دنیا نمی خواهند و فساد نمی کنند.
    به تعبیر من برای مقام نمی جنگند.
    برای خدمت و رضای الهی تلاش می کنند. در اینصورت رسیدن به پست و مقام مساوی با خدمت بیشتر است.
    اگر اینگونه شود مقام ها نیز ارزشی ندارند. حفظ نمودن مقام به هر قیمتی با ارزش نیست.
    چون هدف چیز دیگری است. کسی که برای رضای خدا تلاش می کند چه مقام داشته باشد یا نه به وظیفه خود عمل می کند.
    سلام و وقت بخیر
    بستگی دارد بیطرفی را چگونه معنا کنید.
    بعضیها روشنگری را با اظهارات جانبدارانه کلا اشتباه میگیرند.
    اگر دلیل استفاده شما دوست ناشناس گرامی از ماهواره صرفا جهت رسیدن به کنه حقایق است ، لطف کنید نام چند کانال راستگو و صدیق و بصیرت افزا را برامون لیست کنید شاید ما هم راغب شیم یکی گرفتیم..... کاری نداریم ...
    سازمان صدا و سیما با همه کاستیها و کمبودها طی این چند سال اگر جانب انصاف را بخواهیم رعایت کنیم ، هیچ جانبداری از هیچ جریان و حزبی را نکرده مگر اینکه در خدمت نظام قدم برداشته .
    صدا و سیما در زمان تصدی گری آقای ضرغامی نمره قابل قبولی داشته است. رئیس جدید نیز هر کس بشود باید نقاط ضعف مدیر قبلی را رفع و نقاط قوتش را تقویت کند
    متاسفانه من هم اگه ماهواره خریدم فقط به خاطر رویکرد صدا و سیما در مسائل سیاسی بود، جهت گیری های افراطی ، وقتی صدا و سیما انقدر بی بصیرت می شود که دو هفته به انتخابات، چهره اقایان خاتمی و هاشمی را به عنوان جاسوس در اخبار 20:30 نشان می دهد و دو هفته بعد ملت به روحانی و هاشمی رای می دهند ، معلوم است که چه شکاف عظیمی بین توده ی مردممتاسفانه من هم اگه ماهواره خریدم فقط به خاطر رویکرد صدا و سیما در مسائل سیاسی بود، جهت گیری های افراطی ، وقتی صدا و سیما انقدر بی بصیرت می شود که دو هفته به انتخابات، چهره اقایان خاتمی و هاشمی را به عنوان جاسوس در اخبار 20:30 نشان می دهد و دو هفته بعد ملت به روحانی و هاشمی رای می دهند ، معلوم است که چه شکاف عظیمی بین توده ی مردم و صدا و سیما وجود دارد. از میان اسامی ارائه شده، منم گمان نکنم تغییری در رویکرد صدا و سیما ایجاد شود. متاسفم و البته خوشحال از اینکه ماهواره خریدم . اگه مطلبمو بازم نذاری دیگه هیچ وقت کامنت نمی ذارم. 

    و صدا و سیما وجود دارد. از میان اسامی ارائه شده، منم گمان نکنم تغییری در رویکرد صدا و سیما ایجاد شود. متاسفم و البته خوشحال از اینکه ماهواره خریدم .اگه مطلبمو بازم نذاری دیگه هیچ وقت کامنت نمی ذارم.

    هیچ یک از گزینه های موجود مطلوب نیستند. ریاست صدا و سیما باید بیطرف باشند که در جدی ترین گزینه ها یعنی آقای صفار و خصوصاً حداد بی طرفی مشاهده نمیشه.
    هیچ یک از گزینه های موجود مطلوب نیستند. ریاست صدا و سیما باید بیطرف باشند که در جدی ترین گزینه ها یعنی آقای صفار و خصوصاً حداد بی طرفی مشاهده نمیشه.


    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">